Nem csak finom hanem egészséges is, és hogy mire is jó?
"A kesudió az olajos magvak közé tartozik és kiemelkedő egészségügyi hatásai vannak.
A
kesudióban található legfontosabb vitaminok, elemek: B2, B3, B6,
vitamin, biotin, folsav, jód, mangán, magnézium, kálium, kalcium, vas,
szelén és cink.

A kesudió gazdag B vitaminokban, melyek segítenek az idegek és izmok megfelelő működésében, és szabályozzák az étvágyat.
A kesudió gazdag cinkben, ami az immunrendszer helyes működéséhez szükséges, meghűléses időszakokban a cinket pótolhatjuk.
A
kesudió gazdag kalciumban, a csontok építőkövét jelentő ásványi
anyagban. Éppen ezért a csontritkulás megelőzése céljából is
fogyasztható a kesudió.
Emellett gazdag vasban, mely a vashiánnyal küzdők számára nyújthat megoldást.
A kesudió tartalmaz olyan zsírsavakat, melyek a koleszterin szintet csökkentik."